Trustpilot

Rengøring og vedligeholdelse af fuldautomatiske espressomaskiner

Vi vil meget gerne være gode til at guide og vejlede inden for kaffeverdenen på alle områder! Blandt andet derfor har vi udarbejdet små guides til vedligeholdelse af espressomaskiner. Denne 2. del er en lille guide specifikt til vedligeholdelse og rengøring af fuldautomatiske espressomaskiner. 

 

Guide: Rengøring og vedligeholdelse af fuldautomatisk espressomaskine

 

Vi oplever ofte, at vores kunder savner viden og information om rengøring og vedligehold af fuldautomatiske kaffe- eller espressomaskiner. Derfor har vi skrevet en miniguide med vores anbefalinger til rengøring og vedligehold til dig, som har en fuldautomatisk kaffe- eller espressomaskine. Du kan nemlig både spare både energi og penge, øge maskinens levetid og IKKE MINDST forbedre smagen ganske betragteligt, hvis du vænner dig til nogle faste rutiner. Læs med her.

 

Det er vigtigt, at du:

  1. Forebygger kalkaflejringer: Benyt kalkfilter, specielt hvis vandet er hårdt. Kalkfilteret vil typisk halvere den generelle hårdhed i vandet.
  2. Afkalker maskinen - Vi anbefaler, at du afkalker maskinen, når du skifter kalkfilter
  3. Holder brygenheden ren. Brug rensepiller/rensepulver til at holde brygenheden ren. Hvis brygenheden kan tages ud af maskinen, så gør det ofte og skyl den igennem under den varme hane
  4. Holder mælkeenheden ren. Der vil typisk være en renseprogram i maskinen til rensning af mælkesystemet. Nogle producenter anbefaler brug af en særlig rensevæske til mælkesystemerne

 

Punkt 1,3 og 4 har betydning for smagen: Kalk i vandet neutraliserer de fine syrer i kaffen. Vandet, du brygger med, bør ideelt have en hårdhedsgrad mellem 4-10 dH.

 

Specielt punkt 3 er væsentligt. Når du brygger kaffe, afsættes der kaffeolier i filtre, brygenheder, kander og termokander. Fjerner du ikke olierne, harskes de og påvirker smagen negativt - vi kender alle smagen af sur og harsk kaffe. I fuldautomatiske maskiner er det specielt brygenheden der er udsat for kaffeolier, og derfor skal den renses. De fleste producenter producerer rensepiller/-pulver, som skal benyttes regelmæssigt. Hvis brygenheden kan tages ud af maskinen, er det meget anbefalelsesværidigt at gøre det ofte og grundigt skylle den under den varme hane.

 

Alle punkter har betydning for din maskines levetid. Tilkalkning af maskinen ødelægger varmelegemer og pumper. Kaffeolier, du ikke fjerner, ødelægger i længden brygenheden, og tilstoppede mælkesystemer ophører med at virke og bliver - pænt sagt - mindre appetitlige.

 

OBS: Brug aldrig eddike til afkalkning. Nogle materialer ødelægges af eddike, og særligt brun husholdningseddike kan ødelægge maskinen, da det indeholder sukkerstoffer, som karameliserer ved opvarmning. Helt generelt er eddikesmagen svær at skylle ud af maskinen.

Du finder vores store udvalg af de nødvendige plejeprodukter her

 

Husk, du altid er meget velkommen til at kontakte os for råd eller individuel vejledning.

 

Telefon: 91562190

Mail: Info@absolutkaffe.dk