Trustpilot

Urnex Cafiza - allround kaffe rengøringsmiddel

Kaffesæben Cafiza fra Urnex har gået sin sejrsgang i den professionelle kaffeverden de senere år. På tusindvis af kaffebarer er det en fast aftenrutine at backflushe espressomaskinen med Cafiza, men også private espressomaskine- ejere har stor glæde af sæbens særlige evne til at opløse kaffeolier.

 

Men Cafiza-sæben kan bruges til mere end blot rengøring af espressomaskiner. Vi bruger den også til følgende:

 

  • Termokander: Vi kender alle den »brune« termokande. Den brune belægning er kaffeolie, og da olier harsker, giver det en ubehagelig bismag til kaffen. Et par skefulde Cafiza og en opfyldning af varmt vand renser kanden i løbet af 30 minutter.

  • Drypbakker: Drypbakker i både manuelle og automatiske kaffemaskiner bliver hurtigt ulækre og snaskede. De kan naturligvis vaskes af i hånden eller maskinen, men man kan også drysse lidt Cafiza ud og lade sæben gøre arbejdet. Drypbakken bliver som ny!

  • Portafilter og portafilterholder: Efter nogle dages brug er både portafilteret og portafilterholderen godt smurt ind i kaffeolie. Opløs lidt Cafiza i noget varmt vand, og læg det adskilte portafilter og holderen i blød. Gerne natten over. Skyl efterfølgende med rigeligt vand. Hvis du smider gruppehovedbørsten ned i samme opløsning, er den også som ny.

  • Showerscreen og diffuser: Selv med regelmæssig backflush, sætter der sig kaffeolie i showerscreen og diffuser. Afmonter dem regelmæssigt, og placer dem i et bad med Cafiza og varmt vand nogle timer. Husk at skylle dem grundigt, før du monterer dem igen.